Шпигунський скандал: агенти ФСБ в місії ОБСЄ

ПЕРЕКЛАДИ 17.07.2018 Коментарі 0

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) виявилась замішаною у шпигунському скандалі. 

Спостерігачі СММ ОБСЄ біля зруйнованого мосту поблизу Слов'янська, фото mdr.de

Згідно з інформацією журналу ARD «FAKT», внутрішні документи місії спостерігачів ОБСЄ в Україні очевидно просочилися до російської розвідки ФСБ . За змістом інформація включає в себе внутрішні повідомлення про інциденти в на Сході України в районі конфлікту, а також повідомлення заступника голови місії Олександра Хуга. Детальний акцент було зроблено також на детальних планах установ ОБСЄ. «FAKT» твердить що володію копією носія інформації, яка, за даними дослідження журналу, раніше належала співробітнику російської ФСБ.

Зафіксовано в досьє: характеристики або уподобання

В отриманих даних виявлено короткі досьє на персонал ОБСЄ. Серед них, зокрема, приватна інформація, така як характеристика та місцезнаходження персоналу ОБСЄ в Україні . Особливі «перчинки»: оцінки особистих та приватних звичок й уподобань співробітників ОБСЄ були зафіксовані у форматі досьє. Наприклад, занотовані відомості про схильність (надання переваг) до типів жінок, чутливість до алкоголю та фінансовий стан.

Заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг був шокований фактом збору даних. 

У інтерв’ю виданню «FAKT», він заявив про розпочаті внутрішні розслідування:

«На даний час ми ще не можемо точно сказати, що трапилось. Нам необхідно більш детально розібратись в обставинах цього інциденту. Ми також вкрай стурбовані будь-якими порушенням нашої безпеки, в тому числі звинуваченнями, які вами висунуті, ми серйозно віднеслись до справи, але нам потрібні більш детальні відомості, щоб ми могли розглянути це питання і в разі необхідності вжити відповідних заходів.

Німеччина бере участь у місії СММ ОБСЄ в Україні силами 26 спостерігачів

Згідно з результатами дослідження, документи, можливо, були передані російським агентам членом Місії ОБСЄ. Про це зокрема свідчать властивості документів. 

Посольство Російської Федерації в Берліні на звернення видання повідомило, що коментувати цю інформацію за межами їх компетенції. 

Німеччина бере участь у міжнародній місії ОБСЄ в України силами 26 спостерігачів, основним завданням яких є контроль за дотриманням режиму припинення вогню між українськими силами та проросійськими повстанцями. За даними ОБСЄ, в середньому Мінські домовленості порушуються до тисячі разів щоденно.

ІА "Західний Інформаційний Фронт"
за матеріалами першоджерела mdr.de
ілюстративне фото informnapalm.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: