Росія витрачає мільярди рублів, щоб припинити приєднання Балкан до ЄС і НАТО

НОВИНИ 12.03.2019 Коментарі 0

Росія витрачає мільярди рублів, щоб припинити приєднання Балкан до ЄС і НАТО, попереджають західні і регіональні експерти, інститути, політики і журналісти. Фактично йдеться про реалізацію на Балканах "Доктрини Герасімова", повідомляє на власній сторінці ініціатива "Балканський оглядач", із посиланням на македонську редакцію "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода".

Йдеться про доктрину ведення «війни без зброї», гібридної війни, підготовлену Начальником Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, першим заступником міністра оборони Російської Федерації генералом Валерієм Герасимовим. В цю діяльність, за даними експертів, включені також провідні російські енергетичні компанії, які фінансують спеціальний фонд, створений указом президента РФ, а також низка російських олігархів.

Зокрема, заступник міністра оборони в уряді Косова, Бурім Рамадані, наголошує на тому, що актуальні російські дії на Балканах збігаються з доктриною Герасимова.

"Інформаційна війна, поширення соціальної нестабільності, фінансування різних організацій... Все це відповідає доктрині Герасимова, через яку Росія намагається поширити свій вплив на всі демократичні держави", - говорить Рамадані.

Натомість американський експерт з міжнародних відносин, професор Алон Бен-Мейр акцентує увагу на тому, що «у Москви є дві стратегічні причини для такого великого інтересу до балканських країн. По-перше, Західні Балкани мають стратегічне значення як транзитний маршрут для російського газу, а другий - зберегти слов'янські коріння, православ'я і традиційні цінності на Балканах».

За даними албанського журналіста-розслідувача Лавдріма Літи, для посилення російського впливу в Македонії, Косово, Боснії і Герцеговини, Албанії, використовуються російські олігархи та їхнє багатство сумнівного походження.

Зокрема, за даними Інституту стратегічних досліджень з Риму, російські бізнесмени в Албанії отримували фінансування через посередницькі філіали банків.

«З цієї причини проводиться детальне розслідування щодо кінцевої мети використання цих коштів», - повідомив Літа.

Крім цього у статті на македонському порталі "Радіо Вільна Європа" "Радіо Свобода" згадуються також і спроба Росії організувати державний переворот в Чорногорії та фінансування протестів в Македонії, спрямованих на зрив домовленостей із Грецією щодо перейменування країни.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: