Мережею шириться фейкове відео про «початок пресування мадяр»

НОВИНИ 21.09.2018 Коментарі 0

У соціальній мережі Facebook опубліковано відео затримання чоловіка з угорським прапором. Відео опублікував користувач "Олег Андреевич".

"Кадри із Закарпаття. Угорський прапор. Мадяр пресувати почали! Вони ж можуть і додому попроситися", - наголошує "автор" у підписі до відео

На відео зображено, чоловіка, який мовчки лежить вниз обличчям, поруч із яким стоїть особа у цивільному одязі та дві особи спиною у камуфльованих одностроях - демонстративно показуючи надпис на спині "СБУ". На відео, яке як стверджує "автор Олег Андреевич" - знято у Закарпатті - особа у військовій формі, демонстративно підносить угорський прапор до особи, що лежить на вулиці та мовчки кидає його на землю.

За час цього "відео" особи, яких видають за українських силовиків та нібито затриманий "мадяр" - не промовляють ні слова. Ймовірно аби не виказати себе російським акцентом.

Одним із перших дане повідомлення із мережі, яке опублікував "автор", що з'явився в соціальній мережі Фейсбук лише 11 серпня 2018 року, поширило видання korrespondent.net.

Далі долучився портал "Страна.UA", який щоправда вказує, що відео "нібито зняте у Закарпатті"

Водночас слід зазначити, що користувачі соціальної мережі у коментарях під даним "відео" одразу ж почали вказувати на постановочний характер, а також відсутність вказання на час, місце та особові дані "затриманого мадяра".

Поряд з цим відвертий натяк "автора" цього відео на те, що "Мадьяр прессовать начали! Они то могут и домой попроситься))))" також може свідчити про те, що дане відео - це черговий фейковий вкид, який ймовірно вже найближчим часом стане однією із топ-тем для обговорення на всіх російських пропагандистських телеканалах.

Станом на 16.00 видання "Голос Карпат" повідомило, що "Управління СБ України в Закарпатській області офіційно заявляє, що не проводить ніяких процесуальних дій стосовно жодних представників етнічних груп."

ВІдреагував на даний фейк і міністр закордонних справ України - Павло Клімкін

ІА "Західний інформаційний фронт"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: