Екс-депутат Сейму РП працював на розвідку Росії та Китаю

НОВИНИ 23.04.2018 Коментарі 0

​Колишній депутат польського Сейму від партії «Самооборона» та керівник партії «Зміна» Матеуш П. [Матеуш Піскорський – ред.] буде відповідати за "роботу" на російську та китайську розвідку на шкоду польським національним інтересам повідомляє портал ONET.PL, із посиланням на журналістів RMF FM

Відомий прихильник Росії та Новоросії Матеуш Піскорський, який з травня 2016 року перебуває під арештом Агенції внутрішньої безпеки у Республіці Польщі, навіть після арешту був одним із об’єктів постійних фейкових повідомлень російських та сепаратистських ЗМІ. Таких як «чудернацьке звернення до Сейму РП із пропозицією видворити всіх українців в Польщі». Також неодноразово виступав об’єктом співчуття з боку «путінських мотововків», які періодично згадували про «невинного узника польского режима», якого ще й нібито постійно піддають тортурам.

Згідно повідомлення порталу ONET.PL, із посиланням на журналістів RMF FM, відділ Державної прокуратури Мазовецького воєводства Польщі направив до суду обвинувальний акт із висунутими звинуваченнями вказаній вище особі. Зокрема повідомляється про те, що Матеушу П. інкримінується використання контактів у журналістських та політичних колах Польщі для просування інтересів Російської Федерації. Також йому закидають провокування антипольських настроїв в Україні та антиукраїнських на території Польщі.

Вказана діяльність очевидно проводилась у співробітництві із російськими спеціальними службами. За дану діяльність Матеуш П. ймовірно отримував майнові/фінансові винагороди. Із слідчого акту випливає, що до жовтня 2015 року на шкоду польським національним інтересам він також співпрацював ще й із китайською розвідкою.

Ким є Матеуш П.?

Матеуш Піскорський, фото www.salon24.pl

Матеуш П. це колишній депутат від польської партії «Самоооборона». З лютого 2015 року лідер польської проросійської партії «Зміна». Його діяльність впродовж довшого часу створювала контроверсійні настрої в Польщі . Крім цього Матеуш П. є засновником Європейського центру геополітичних аналізів.

Часто виступав в російських державних медіа, насамперед, на тематику російсько-українського конфлікту. При цьому багаторазово критикував політику Польщі та Заходу стосовно Росії.

ІА "Західний інформаційний фронт"
на основі матеріалів wiadomosci.onet.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: