Чужа гра на шахівниці РП-Україна-Ізраїль-РФ?

РОЗСЛІДУВАННЯ 01.02.2018 Коментарі 0

Як повідомляє euvsdisinfo.eu в останні дні січня 2018 року російські пропагандисти та їх поплічники в Європі провели потужну інформаційну атаку на Польщі.

Зокрема висунуті звинувачення РП  у тому, що вона почала Другу Світову війну. При цьому наголошується на тому, що зараз Польща намагається видати із себе найбільшу жертву цієї війни, хоча нібито саме Польща є «хижим ініціатором» цієї війни.

Проросійські медіа в Європі також поширили фейкову новину: нібито федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що «Польща  є частиною Четвертого Рейху», а завершив цю дезінформаційну атаку на Польщу виступ члена громадської палати РФ Сергія Маркова, який заявив, що «Польща має територіальні претензії. Польща хоче захопити Львів, і взагалі взяти під контроль Україну та Білорусь»

Окремо зауважимо, що ця дезінформаційна атака була проведена російською пропагандою, на фоні прийняття Сеймом та Сенатом РП вкрай контроверсійних поправок до закону про Інститут національної пам’яті  РП, який викликав різке обурення не лише в Україні, але й у Ізраїлі.

Що дійсно вражає, так це шокуюча синхронізація!

З однієї сторони польські політики, доволі несподівано активізуються та голосують за законодавчі зміни, які виглядають щонайменш «пострілом у ногу». Потенційні наслідки від чергового витку протистояння Польщі із Україною у історичній площині та однозначного різкого погіршення відносин Польщі з Ізраїлем, навряд чи вартують мізерних кількох відсотків потенційного електорату з числа антисемітів та кресовяків.  

З іншої сторони російська пропаганда на фоні обурення діями Польщі ще більше підігріває градус істерії, підштовхуючи сторони до максимального вигідного Росії ефекту. Зауважте перші два фейки про те, що нібито Польща є ініціатором Другої Світової війни та нібито частиною Четвертого Рейху, очевидно спрямовані на єврейську аудиторію, а остання новина - про територіальні претензії РП  - на українську.

В цьому ж контексті не слід забувати і про фейкову «резолюцію Радбезу ОНН», яка в другій декаді січня облетіла український, російський, польський та навіть європейський медіапростір, що нібито «засуджує українських націоналістів та визнає волинські події геноцидом». До розкрутки цього «шедевру» російської пропаганди долучався навіть сам кум Путіна – Віктор Медведчук.

Виникає запитання, чому польські депутати обох палат не прислухаються до голосів окремих колег, про те, що ці законодавчі ініціативи є вкрай небажаними для РП? Особливо на даному етапі, коли Польща «вийшла на стежку війни» із ЄС. Нагадаємо, що 29 січня профільний комітет Європарламенту схвалив запуск щодо Польщі процедури в рамках статті 7 Договору про ЄС, що може призвести до позбавлення права голосу країни у Раді ЄС.

Невже польські депутати обох палат не розуміють, що сильне єврейське лобі в США не буде мовчати, і засудження їх дій не забариться й від одного з найбільших їх покровителів.

Що є причиною таких, здавалось би, самовбивчих кроків польських політиків?

Не будемо робити поспішних висновків, але видається, що без вдалого маніпулювання великодержавницькими  амбіціями польських політиків з боку кремлівських кураторів, провернути таку «многоходовочку» було б вкрай складно.

Одночасне нагнітання в українському та польському просторі «тренду» взаємної ненависті на історичній площині, фейкові «резолюції Радбезу ООН», дезінформаційні атаки на РП в контексті Другої світової війни та територіальних претензій – невже все це не викликало подив у польських політиків, які вперто і вдень, і навіть вночі голосували за скандальні законодавчі ініціативи.

Звичайно, кожен пішак мріє стати королем, але це можливо лише коли це гра в його інтересах. Наразі більше сходить на те, що перспективи пішака у цій партії, яку грають чужі руки, не такі обнадійливі .   

Ю. Кміть, І. Конопенко
ІА "Західний інформаційний Фронт"

ілюстративне фото www.scotwork.es

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: