Повернення фейку: ЄС не пускатиме атошників

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.06.2017 Коментарі 0

31 травня 2017 року в інформаційний простір України із використанням ряду площадок для ведення блогів, проросійських сайтів та заборонених російських соціальних мереж «Однокласники» та «Вконтакте» було вкинуто новину, яка нібито свідчить про те, що «Замміністра закордонних справ (Польщі) Рената Шчех: жоден українець, який брав участь в конфлікті на Донбасі на будь-якій із сторін, не перетне кордон з Польщею після 11 червня».

    При цьому, в якості першоджерела подається картинка, яка імітує повідомлення у Twitter на профілі польського міністерства закордонних справ, від 29 травня 2017 року та посилання, на це «повідомлення в Twitter», яке взагалі не існує https://twitter.com/PolandMFA/status/869150835472773898

    Водночас, зважаючи на нібито причетність до цієї заяви заступника держсекретаря у МЗС Ренати Щенх, яка з 14 вересня 2016 року, відповідає за юридичні аспекти в польському міністерстві закордонних справ, до повідомлення долучено хештег #Szczęch. Але дивним чином здійснено не перепост твіт-повідомлення, а викладено лише картинку, яка нібито «підтверджує цю інформацію»

     Вже навіть первинна перевірка даної «псевдо інформації» вказала на те, що ми маємо справу із черговим вкидом Росії, кремлівська верхівка якої не може ніяк змиритись із отриманням Україною безвізового режиму з ЄС, та намагається з останніх сил посварити Україну з Польщею.

З використанням абсолютно простих кроків спочатку достатньо було перевірити хештег #Szczęch у мережі Twitter, щоб взнати, що станом на 06 червня, останнє використання цього хештегу Twitter зафіксував 19 травня 2017 року.

 Більше того, абсолютно незрозумілим є яким чином польська сторона буде виявляти учасників АТО, невже в польських прикордонників є списки всіх учасників АТО та навіть списки всіх бойовиків?

     Але в російських спеціалістів з дезінформації не це не звертають уваги, оскільки головний меседж внесено «Польща не пускатиме атошників в ЄС», а його повна абсурдність нікого особливо не цікавить. До введення безвізу залишились лічені дні і кремлівським спецслужбам вже не до логічності. Тим паче, що російські послідовники Геббельса вірно слідують його принципу «Чим неймовірніша брехня, тим швидше в неї повірять» .

Як бачимо,  в цей раз російські пропагандисти вирішили «натравити» на польське МЗС учасників АТО, яких нібито польські дипломати поставили в один ряд з російськими найманцями-терористами.

        Та проблема навіть не в тому, що російська машина пропаганди видає черговий фейк, а в тому, що площадками його поширення стають українські сайти, в тому числі достатньо рейтингові, які свідомо чи несвідомо, але стають інструментами російських дезінформаторів.

      Головним поширювачем цього російського фейку, як виявилось став користувач  (за яким очевидно маскуються російські фахівці), який лише 31 травня 2017 року зареєструвався для ведення блогів у ряді українських площадок під ніком Антон або Антін Залізняк, не забувши вказати, що він нібито «менеджер зі Львова, 16.02.1981 року народження»

http://korrespondent.net/user/66407903/publication/ (Кореспондент.нет)

http://bukpravda.cv.ua/blogy/entry/2017-05-31-10-08-45.html#.WTZ3_NLyhdh (Буковинська правда)

http://kiev.uol.ua/text/14559752/polshcha-zaboronit-veteranam-ato-peretinati-kordon/ (Online.ua)

http://lvov.uol.ua/text/14559749/polshcha-zaboronit-veteranam-ato-peretinati-kordon/  (Online.ua)

http://h.ua/story/438485/  (Хайвей)

http://divannaya-sotnya.com.ua/zaliznyakantony/polscha-zaboronit-veteranam-ato-peretinati-kordon.html (Диванна сотня)

       Використовуючи ці площадки «віртуальний Антін Залізняк»  з 11 до 13 години 31 травня 2017 року опублікував ідентичний матеріал,  в якому з якості висновку запропонував читачам наступне

«Коментарі зайві. Висновок простий: Польща відкрито плюнула в обличчя всьому європейському співтовариству, яке одноголосно прийняло рішення про надання "безвіза" Україні» - це мова оригіналу!!!

      В подальшому ці посилання почались посилено розганяти по

соціальних мережах :

через інші проросійські сайти

та через форуми, на яких «тусується» велика кількість силовиків та військових України, в тому числі і учасників АТО, зокрема

     Провівши аналіз створення цього фейку дивує, що для імітування дезінформаційного повідомлення, від імені польського МЗС було використано фото заступника держсекретаря не з офіційного сайту МЗС РП, а з сайту католицького «Радіо Марія» . В черговий раз констатуємо, що російські «спеціалісти з дезінформації» ніяк не можуть вивчити українську мову, і раз за разом замість «безвізу» пишуть російське «безвіза», а прізвище заступника держсекретаря МЗС РП «Шчех» замість правильного перекладу «Щенх».

Та й пісня про те, що мовляв «атошникам в ЄС не раді» нібито вже десь звучала.

     І насправді - це не перша спроба російських маріонеток зіткнути між собою учасників АТО та європейських дипломатів. Нагадаємо, що «надійне джерело» Вячеслав Піховшек, ще 20 червня 2016 року поширив «нібито інсайдерську» інформацію :

«Источники информации в МИД Украины, двух посольствах Украины в Европе и трех посольств стран ЕС в Украине, среди которых одно - из страны бывшей советской Прибалтики утверждают: ответственные за выдачу шенгенских виз лица более месяца назад получили команду НЕ выдавать визы, вообще никакие визы, демобилизованным участникам АТО.»

      Це минулорічне інформаційне вкидання із посиланням на В.Піховшека одразу ж поширили під заголовком "Евросоюз запретил выдавать визы «героям АТО»" не тільки російські пропагандистські ЗМІ, такі як politnavigator.net, antifashist.com, samara-dnepr.info, а й доволі рейтингові українські ресурси, зокрема  strana.ua.

    Черговим підтвердженням, що Росія «витягнула з мішка ту саму вовчу голову», як у відомій українській казці «Цап та баран», є насподіваний передрук 01.06.2017 на сайті newsland.com минулорічної "новини про заборону видачі віз" від 21.06.2016 року з сайту www.politnavigator.net.

    Більше того , 1 червня 2017 року в мережі насподівано з’являється нове відео від «спеціалістки у всьому» та лідера руху «Антивойна» та  «Соціальної партії України» Вікторії Шилової. Під час майже п’ятихвилинного відео фанатка православ’я та соціалізму В.Шилова з екрана комп’ютеру перечитує, що б ви подумали?....

   Так-так, невгамовна пані Шилова емоційно перечитує ту саму минулорічну новину від 21.06.2016 року "Евросоюз запретил выдавать визы «героям АТО» від politnavigator.net),

коментуючи це власним параноїдальним баченням світу, на кшталт своїх інших виступів на каналі «Антивойна», в яких вона в подальшому з піною на губах доводить, що

«В Донецке растет экономика, а в Киеве – количество бомжей»,

а в Польщі існує «Добрая» польская традиция – избиение украинских гастарбайтеров»

     Як бачимо, різниця лише в тому, що в 2016 році кремлівська машина пропаганди лякала «не видачею віз учасникам АТО», а зараз, в 2017 році, російські пропагандисти просто адаптували старий фейк до нових реалій, а саме до початку дії безвізового режиму між Україною та ЄС.

Змінивши ЄС на Польщу, яка нібито не пускатиме в ЄС учасників АТО, в якості джерела спеціалісти з дезінформацій вирішили не використовувати своїх скомпрометованих «надійних джерел з України», а пішли шляхом наглого та безпринципного обману. Вони використали у власній брудній грі посадових осіб польського МЗС, яким «приписали» чергову інформаційну провокацію.

     Резюмуючи викладене вище, значне занепокоєння викликає той факт, що перед введенням безвізового режиму України з ЄС в інформаційному просторі  намагаються «розкачати» колишніх учасників АТО. В свою чергу, в контексті нещодавніх пікетів під польським консульством в Луцьку та появи «дивних націоналістів» у Львові, ці спроби  (очевидно, що під пильним контролем російських спецслужб)  «можуть перерости в черговий постріл з гранатомету» по польським дипломатичним установам в Україні, або замах на життя чи здоров’я представників польського МЗС на території України. 

     А те, що російські спецслужби в Україні для розколу українсько-польських відносин працюють в режиму «створи прецедент - створи реакцію», яскраво демонструє приклад обстрілу Генерального консульства РП у місті Луцьк з гранатомету та негайні «спонтанні перекриття» доріг у Львівській області, в ході яких «фейкові» представники польської національної меншини слізно закликали Польщу «врятувати їх від України».

     Віримо, що українські та польські профільні відомства та спецслужби оперативно відреагують на чергові інформаційні провокації із дуже-дуже великими кремлівськими вухами!

ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 
ілюстративне фото proua.com.ua

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: